Recordant @MaMMarcal: #Testimoperquesi


Aquests darrers mesos he anat rellegint els textos de la meva escriptora preferida, en la branca literària de la poesia, ella era na Maria Mercè Marçal i Serra (Barcelona, 13 de novembre de 1952Barcelona, 5 de juliol de 1998)  que va ser una poeta, catedràtica de català, narradora i traductora catalana, i també activista feminista, nacionalista catalana i comunista i per un temps, editora.  Em transporta molts bons sentiments en aquesta breu entrada, us deixo un dels meus poemes preferits d’ella.
maria-merce-marcal_olam

T’ESTIMO PERQUÈ SI —— Maria-Mercè Marçal

T’estimo perquè sí. Perquè el cos m’ho demana.
Perquè has vingut de l’ona sense ordre ni concert.
Perquè el brull del boscatge t’enrama la cabana
sense panys ni bernats, en un desvari verd.
Perquè vull. Perquè em xucla la rel de la follia.
Perquè és l’amor, dallat, que ha granat el meu llit.
Perquè duc, ben reblat, el bleix de l’escorpit
que provoca el salobre i encrespa la badia.
Perquè sóc massa fràgil per bastir l’aturall
a la marea viva que em nega a l’endeví.
Perquè sóc massa forta perquè em blegui un destí
que han signat, sense mi, les busques de l’estrall.
Perquè l’aigua més fonda no vol ni pau ni treva
i pregona ben fort que sóc d’estirp romeva.

Si us agrada la poesia us recomano un blog, dedicat íntegrament a la poesia i el seu món, de la companya Marta Malleu i també de la seva col·laboradora i amiga Clara Mir que es titula http://servitalplat.blogspot.com.es/

 

, ,

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)


css.php